Coronadonatie van 3800 euro voor Schappelijk, sociale winkel Scheveningen

Door de coronacrisis moest dit voorjaar de jaarlijkse NL Doet-actie geannuleerd worden. Hierdoor konden geen producten worden opgehaald voor de sociale winkel Schappelijk, bestemd voor cliënten van de Voedselbank die in stadsdeel Scheveningen wonen.
Rotary Scheveningen, een van de initiatiefnemers van de jaarlijkse supermarktactie, heeft 3800 euro gedoneerd ter compensatie. Hierdoor kunnen de voorraden van Schappelijk toch weer aangevuld worden.

De donatie is direct omgezet in houdbare producten zoals koffie, wasmiddel, groenten in glas, vuilniszakken, pasta, rijst en tomatensaus. En natuurlijk wc-papier! De gedoneerde producten zijn inmiddels bij Schappelijk afgeleverd.

Schappelijk, de sociale winkel van Stichting Welzijn Scheveningen, kon begin juni de deuren sinds begin van de coronacrisis ook weer openen. De eerste dag werden al gelijk weer 16 cliënten ontvangen. Twee klanten per ½ uur. De bijna 100 cliënten moeten met oog op de coronarichtlijnen een winkelafspraak maken. Ze hebben dan voldoende tijd om rustig te winkelen en de vrijwilligers hebben genoeg tijd om alles weer schoon te maken.

Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis was Schappelijk gesloten en kregen de cliënten hun pakketten thuisbezorgd. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal cliënten gestegen tot boven de 100. Onder hen steeds meer mensen die voorheen een goede baan hadden.

Rotary Scheveningen en Stichting Vrienden van Welzijn Scheveningen verkennen of het mogelijk is dit najaar toch een supermarktactie te organiseren om de schappen verder aan te vullen en zo de winter door te komen.

Schappelijk wordt geheel geleid door vrijwilligers en is een initiatief van de Stichting Vrienden van Welzijn Scheveningen. Cliënten van de Voedselbank die in stadsdeel Scheveningen wonen, kunnen bij Schappelijk kosteloos een pas met een tegoed aanvragen. Met deze pas kunnen zij bij Schappelijk food en non-food producten kopen, al dan niet als aanvulling op het wekelijkse voedselpakket. Ook verstrekt Schappelijk noodpakketten als de goedkeuring voor de aanvraag bij de Voedselbank op zich laat wachten.

Voor meer informatie over Schappelijk zie www.schappelijk-scheveningen.nl.