595 volle kratten met producten voor de Voedselbank uitdeelpunt Scheveningen

2016-03-11 11.02.51

Scheveningen, 13 maart 2016 – Ruim 150 vrijwilligers hebben tijdens de NLdoet op 11 en 12 maart 595 kratten vol producten opgehaald voor de Voedselbank uitdeelpunt Scheveningen. De producten zullen het komende jaar toegevoegd worden aan de voedselpakketten voor de ruim 100 gezinnen in stadsdeel Scheveningen.

Op initiatief van Rotary Scheveningen, in nauwe samenwerking met Welzijn Scheveningen en de Voedselbank uitdeelpunt Scheveningen, coördineerde het Vrijwilligerspunt Scheveningen deze succesvolle inzamelingsactie. Onder de vele enthousiaste vrijwilligers waren dit jaar ook scholieren van het Mondriaan College in het kader van het vak Burgerschap, enkele dames van de brandweer en diverse enthousiaste medewerkers van Aramco.

Twee dagen stonden de vrijwilligers bij zeven verschillende supermarkten van AH, Aldi, Hoogvliet en Jumbo in stadsdeel Scheveningen. Klanten die boodschappen gingen doen, werd gevraagd een extra product te kopen om het pakket aan te vullen dat ruim 100 gezinnen wekelijks bij de Voedselbank in Scheveningen komen halen. Nadat de supermarktklanten het product hadden afgerekend, konden ze dit buiten bij de speciale kraam afgeven. De kramen werden voor dit goede doel met flinke korting geleverd door Verhuurservice Joop de Korte. Vrijwillige chauffeurs zorgden twee dagen lang voor het vervoer van de voedselkratten naar het uitgiftepunt.

De actie werkte aanstekelijk. Zo besloot een filiaalmanager alle emballagebonnen van vrijdag t/m zondag apart te houden en de opbrengst te verdubbelen voor de Voedselbank. InTension Health Club in Scheveningen heeft een extra inleverpunt gemaakt. Andere winkeliers hebben toegezegd volgend jaar mee te doen met extra inlevermanden in hun winkels. Een ander filiaal heeft lekkere broodjes voor bij de borrel na afloop voor de vrijwilligers gesponsord.

Met zeven meewerkende supermarkten en meer dan 150 vrijwilligers was editie 2016 weer een zeer geslaagde actie. Reacties van het winkelend publiek waren vaak hartverwarmend. Zij realiseerden zich dat ze met klein gebaar ruim 100 personen in Scheveningen een hart onder de riem konden steken. Rotary Scheveningen en Welzijn Scheveningen willen alle gulle gevers bedanken voor hun bijdrage en alle vrijwilligers bedanken voor hun betrokkenheid en enthousiaste inzet!

Wilt u alsnog of nogmaals een product en geld doneren om mensen in stadsdeel Scheveningen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, te helpen? Dat kan via www.sociaalplatformscheveningen.nl, de actiesite van de Stichting Vrienden van Welzijn Scheveningen (ANBI).
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk, of uw aanmelding daarvoor, kunt u contact opnemen met Het Vrijwilligerspunt Scheveningen via www.vrijwilligerspuntscheveningen.nl