NL Doet: €19.350 aan voedsel voor uitgiftepunt Voedselbank Scheveningen

VBRutte

Scheveningen, 21 maart 2015 – Bijna 150 vrijwilligers, onder wie tientallen leden van R  otary Scheveningen, hebben tijdens de NL Doet-dagen op 20 en 21 maart 645 kratten met voedsel opgehaald voor uitgiftepunt Voedselbank Scheveningen. De kratten hebben omgerekend een waarde van ongeveer €19.350. Uitgiftepunt Voedselbank Scheveningen zal de goederen de komende tijd toevoegen aan de voedselpakketten voor de ruim 100 gezinnen in Scheveningen die ze wekelijks komen halen.

Rotary Scheveningen was met vele andere vrijwilligers van Stichting Welzijn Scheveningen en de Voedselbank actief tijdens De NL Doet-dagen voor de Voedselbank. Dit jaar hielpen ook medewerkers van enkele bedrijven mee.  Softwarebedrijf Scribesoft had zijn medewerkers hiervoor speciaal verlof gegeven. Ook scholieren van het Segbroekcollege en het IdCollege hielpen mee in het kader van hun maatschappelijke stage.

Twee dagen stonden de vrijwilligers bij zeven supermarkten van AH, Aldi, Hoogvliet en Jumbo in stadsdeel Scheveningen. Klanten die boodschappen gingen doen, werd gevraagd een extra product te kopen om het pakket aan te vullen dat ruim 100 gezinnen wekelijks bij de Voedselbank in Scheveningen komen halen. Nadat de supermarktklanten het product hadden afgerekend, konden ze dit buiten bij de speciale kraam afgeven. De kramen werden met flinke korting geleverd door Verhuurservice Joop de Korte. AH aan de Amsterdamsestraat behaalde de hoogste opbrengst met 121 kratten op de voet gevolgd door Jumbo aan de Westduinweg met 110 kratten.

Andere vrijwilligers zorgden met een bus ter beschikking gesteld door autodealer Preuninger voor het vervoer van de voedselkratten naar een speciale opslagplaats. Omdat de Voedselbank geen ruimte heeft voor deze extra opslag stelt Respect Zorggroep hiervoor tijdelijk ruimte op de locatie Deo Gratias beschikbaar.

Met zeven meewerkende supermarkten en meer dan 150 vrijwilligers was editie 2015 een buitengewoon geslaagde actie.  Reacties van het winkelend publiek waren vaak hartverwarmend. Zij realiseerden zich dat ze met een voor hun klein gebaar 400 personen in Scheveningen een beetje blijer kunnen maken. Onder hen waren ook enkele prominente Hagenaars. Stichting Welzijn Scheveningen en Rotary Scheveningen willen alle gulle gevers bedanken voor hun bijdrage!

IMG_5563

Kijk voor een sfeerimpressie op youtube:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *