Santa Run 2019 voor Special Olympics

Op 15 december renden bijna 200 kerstmannen, -vrouwen, -jongens en – meisjes door de Scheveningse Bosjes om geld in te zamelen voor de Special Olympics 2020. Deze Santa Run werd voor de tweede keer in Den Haag georganiseerd door de Haagse Rotaryclubs. Al wandelend, hardlopend, huppelend, per rolstoel, met kinderwagen werden de 3,2 km afgelegd.
Vooraf was er een stevige warming up en werden de deelnemers toegezongen door het Rotary Kerstkoor van RC Residentie en Scheveningen.

 

De opbrengsten van de Santa Run zijn voor de Special Olympics die volgend jaar juni in Den Haag plaatsvinden. Aan dit sportevent doen op 12, 13, en 14 juni bijna 2.000 sporters met een verstandelijke beperking mee. Op de Special Olympics Nationale Spelen 2020 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Meer informatie is te vinden op https://specialolympics2020.nl

 

De Rotary Santa Run is inmiddels een fenomeen. Het is een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor een goede doel. Zo is de Rotary Santa Run in 2018 in 52 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 400.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund.

De Rotary Santa Run Den Haag werd georganiseerd door de Rotary Clubs ’s-Gravenhage-Kijkduin, ’s-Gravenhage Residentie, The Hague Metropolitan, Scheveningen, ’s-Gravenhage Zuid, ’s-Gravenhage Oost.